Klem - Melle Wallis de Vries

Samenvatting:
Een schoolreisje naar Vlieland. Alle ingrediënten voor een leuke trip lijken aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? Door het slechte weer kan niemand van het eiland af. Steeds meer feiten komen aan het licht; bijna iedereen lijkt een motief te hebben, bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Langzaam verandert het verblijf in een hel. (Bron: https://goo.gl/vtAAEG)


Leeftijd: Vanaf 13 jaar
Uitgever: De fontein
Jaar van uitgave: 2012

Recensie:
Een klas gaat onder begeleiding van een paar leraren naar Vlieland om daar een excursie te maken. De avond voordat de activiteiten echt van start gaan, zijn de leerlingen vrij om uit te gaan. Een van de leerlingen komt niet meer terug en wordt dood gevonden.  Vanaf hier wordt het boek echt spannend. Niemand is te vertrouwen en het lijkt alsof er steeds meer mensen verdacht zijn. Het verhaal is makkelijk geschreven en je zal waarschijnlijk weinig last hebben van moeilijke woorden. Ook het aantal bladzijden is aantrekkelijk (272). Het enige minpuntje van dit boek is dat er veel verschillende personen zijn die het verhaal vertellen, soms is dat een beetje verwarrend. Als je een spannend boek wilt lezen en geen zin hebt in een langdradig verhaal is dit boek zeker een aanrader. Er gebeurt veel en je bent altijd benieuwd wie er nu weer verdacht is.

Eddie

Wist je dat?

Melle Wallis de Vries in 2014 De jonge jury prijs heeft gewonnen met dit boek? https://www.jongejury.nl/Portals/4/JJ/documenten/PERSBERICHT%20Winnaar%20Prijs%20van%20de%20Jonge%20Jury%202014.pdf
Op de website van De jonge jury nog veel meer boeken staan, die hartstikke leuk zijn? https://www.jongejury.nl/