Tranen in bad - Haye van der Heyden

Samenvatting: 
Pauline verhuist naar Brussel. Ze moet afscheid nemen van Jeroen, haar grote liefde. Dat valt niet mee. En daarna? Moet ze Jeroen trouw blijven? En blijft hij haar trouw? In brussel ontmoet Pauline Christiaan. Hij is mooi, lang, zanger, speelt prachtig gitaar, maar eigenlijk is hij te houd voor haar. Ze vindt hem best leuk. Maar met hem zoenen? Voor wie kiest ze? (Bron: achterflaptekst van het boek)
 
Leeftijd: vanaf 11 jaar
Uitgeverij: Elzenga
Jaar van uitgave: 1999

 
Recensie:

‘Stel je voor dat Victor gelijk heeft en dat ik Jeroen en Marja en alle anderen nooit meer terugzie. Dan moet ik dus een nieuwe beste vriendin vinden en een nieuwe grote liefde. En die zijn hier dan al ergens maar zij en hij weten het nog niet.  Dat ik er aan kom.’

Tranen in bad is een boek dat over echte liefde gaat. Echte liefde blijkt niet altijd even gemakkelijk te zijn, zeker niet als je jong bent. Pauline verhuist naar Brussel en moet afscheiden nemen van haar grote liefde Jeroen. In Brussel ontmoet Pauline Christiaan, die mooi, lang en zanger is. Voor wie kiest Pauline nu? Persoonlijk vind ik het boek erg makkelijk lezen. Een aanrader voor iedereen die niet van lezen houdt, het boek is namelijk erg dun.

Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Pauline, hoe het is om verliefd te zijn en de onzekerheden die bij de pubertijd komen kijken. Je voelt mee met de onzekerheden, het verdriet, en de verliefdheid van Pauline. Er gebeurt een hele hoop in het boek, hoe het verder gaat is aan jou om te lezen.

Tamar