Ik besta - Berdie Bartels

Samenvatting:
Bart, de vader van Moon, komt Stan(17 jaar) tegen in de trein. Tijdens de trein reis verteld Stan heel zijn levensverhaal aan Moons vader. Omdat Bart het een aangrijpend verhaal vindt, wil hij een boek over Stan schrijven. Hij vraagt Stan om toestemming en schrijft een boek. Moon vindt het raar dat haar vader een boek schrijft over een jongen die hij maar een keer heeft gezien. Ze is jaloers dat hij niet veel aandacht besteedt aan zijn dochter, maar wel aan het schrijven van een boek over Stan. (Bron: Eline)


Leeftijd: vanaf 13 jaar
Uitgeverij: Clavis
Jaar van uitgave: 2010

Recensie:
"NU WEET JE ALLES,’ zegt Stan met zijn mond vol pizza."

Dit is een verhaal waarbij je erg betrokken raakt omdat je verbanden moet leggen tussen verschillende personages en verschillende momenten in het verhaal. Door e-mails, de korte verhaaltjes en de krantenberichten ben je vanaf het eerste moment al actief aan het lezen. Er komen gelijk allerlei vragen bij het lezen naar boven. Door deze structuur in het verhaal kom je beetje bij beetje meer te weten over Moon en Stan.

De e-mails, korte verhaaltjes en de krantenberichten vind ikzelf leuk en spannend. Dit zijn de puzzelstukjes van het verhaal. Hierdoor is het een spannend boek doordat je steeds meer te weten komt. Het boek ik eenvoudig geschreven dit maakt het lezen makkelijk en prettig. Ook wil je graag doorlezen omdat je meer wil weten en wil weten hoe het verhaal eindigt.

Eline