Krassen - Elle van den Boogaart

samenvatting:
Kars verliest zijn moeder door zelfmoord. Samen met zijn vader en zus blijft hij verbijsterd achter. Alle drie reageren ze heel verschillend op het plotselinge verlies. Kars' vader zoekt zijn heil in de drank, zijn zus weigert met hem te praten en hijzelf krast. De mensen om hem heen lijken onbereikbaar, totdat hij Pien ontmoet.

Tussen de spullen van zijn moeder vindt Kars een dagboekje. De tekst doet vermoeden dat er heel wat meer aan de hand was met zijn moeder dan iedereen aanvankelijk dacht. Kars wil het stilzwijgen in zijn familie doorbreken. Zijn zoektocht naar de waarheid leidt tot verschillende mooie, maar ook schokkende ontdekkingen. (Bron: bol.com)

Leeftijd: Vanaf 14 jaar
Uitgever: Van Holkema en Warendorf
Jaar van uitgave: 2010

recensie:
"Dood. Mijn moeder is dood. Dood. Mijn moeder is dood. Het was alsof een vreemde stem de zin in zijn hoofd probeerde te stampen. Hij had willen vragen hoe ze was doodgegaan, maar er was geen enkel woord meer uit zijn mond gekomen."

De ondertitel van deze website luidt: "Eerlijke recensies over boeken". Ik kan er dus ook niet onderuit om eerlijk te zijn. Tussen jou en mij gesproken, dit boek vond ik niet zo goed. Als je de achterflap of een korte beschrijving van het boek leest, heb je al snel de indruk dat je te maken hebt met een heftig verhaal en dat geeft natuurlijk alle ruimte voor goede personages en een sterk verhaal. Helaas vond ik het tegendeel waar, de karakters zijn erg vlak en ongeloofwaardig. Het is natuurlijk wel een erg zielig verhaal en daarom is het soms wel interessant om te lezen maar vaak wordt die interesse dan minder als je lange dialogen en saaie stukken moet lezen.

Het boek is eigenlijk één grote zoektocht naar de rede die zijn moeder heeft gehad om zelfmoord te plegen. Op die zoektocht komt hij verschillende zaken tegen en op het laatst zelfs een levens veranderde ontdekking. Ik ben erg benieuwd wat andere lezers vinden!?

Eddie