Fluisterwater - Mirjam Mous

Samenvatting:
Marit werkt bij het dolfinarium tijdens haar vakantie. Hier leert ze Nathan kennen en wordt verliefd op hem. Na een feestje brengt hij haar naar huis, op de scooter, maar dan krijgen ze een ongeluk. Marit raakt verlamd in haar benen.  Ze leest een boek dat is geïnspireerd op het sprookje  van ‘de Kleine Zeemeermin’. Marit kan haar benen niet meer gebruiken maar tijdens haar therapie voelt ze zicht veilig en vrij in het water. Ze herkent zichzelf in de zeemeerminnen uit het verhaal van haar boek. Zal ze ooit nog kunnen lopen? (Bron: Eline)

Leeftijd: Vanaf 13 jaar
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Jaar van uitgave: 2008

Recensie:
"De pijn was het bewijs dat ik bestond. Mijn hoofd en mijn schouders werden langzaam weer van mij. Mijn armen, mijn borstkas, mijn… BIJ MIJN MIDDEL HIELD HET OP! Waar waren mijn benen gebleven? Mijn voeten, mijn tenen?"

Dit boek is erg geloofwaardig. Een verhaal dat echt gebeurd zou kunnen zijn. Een verhaal dat erg dichtbij jezelf komt. Het is makkelijk geschreven en heeft een duidelijke verhaallijn.  Aan het begin wordt gelijk verteld dat Marit verlamd is geraakt. Het leuke hieraan is, dat de oorzaak hiervan pas later in het boek wordt onthuld. Dit maakt je vooral nieuwsgierig en hierdoor wil je verder lezen. 

Het boek is anders dan de meeste boeken omdat het gecombineerd is met het sprookje ‘de Kleine Zeemeermin’.  Persoonlijk vind ik dit leuk omdat dit sprookje meteen herkenbaar is.
Het verhaal word vanuit Marit verteld. Hierdoor kun je, je goed inleven in haar en je mee laten slepen in de situatie waarin ze is beland.

Eline