Hou van mij - Corien Botman, Yasmine van Leur

Samenvatting:
De 17-jarige geadopteerde Monisha heeft een sterke band met haar moeder totdat haar moeder verliefd wordt. Nu moet ze haar moeder delen met haar stiefvader. Ook krijgt ze er nog twee halfzusjes bij. Haar moeder besteed meer aandacht aan het nieuwe gezin dan aan Monisha. Monisha voelt zich in de steek gelaten en gaat weg van huis. Ze komt terecht in een opvanghuis en vindt de liefde die ze wil bij jongens. Veel verschillende jongens. Uiteindelijk leert ze Lewis kennen, maar hij heeft een vriendin. Hij gaat met haar trouwen en wordt vader. Kiest Monisha voor hem of kiest ze voor een baby, zoals                                                                 haar moeder ooit ook deed? (Bron: Eline)

Leeftijd: vanaf 15 jaar
Uitgeverij: Querido
Jaar van uitgave: 2009

Recensie:
"Ik haat mezelf erom, en juist omdat ik het niet wil huil ik steeds harder. Snotterend strompel ik de trap op. Ik wil stoer zijn en zielig. Ik wil rust hebben en niet alleen zijn. Ik wil dat iedereen oprot, maar ik wil ook zo graag even vastgehouden worden."

‘Hou van mij’ is een mooi boek over een meisje dat verlangt naar de erkenning en liefde van haar moeder. Monisha is een onzeker meisje en heeft veel moeite met zichzelf. Wanneer ze vertrekt van huis moet ze ineens zelfstandig worden en komt ze voor moeilijke beslissingen te staan. Liefdes die te mooi zijn om waar te zijn en gevaarlijke vriendschappen.

Het verhaal is geschreven in chronologische volgorde en duurt precies een jaar.  Je gaat heel erg mee in de gevoelens van Monisha tijdens het lezen. In het begin verlaat ze haar huis en haar moeder en je wilt haar meteen helpen. De keuzes die Monisha maakt tijdens haar zoektocht naar zelfstandigheid, liefde en een nieuw thuis zijn niet altijd goed en voorspelbaar.  Toch probeert ze er altijd het beste van te maken en dit maakt het verhaal positief.  Uiteindelijk weet ze erin te slagen om een nieuw leven te beginnen zonder problemen.

Eline