Fotomodel gezocht - Aloka Liefrink

Samenvatting:
Jolien (20) woont samen met jaar moeder, haar ouders zijn gescheiden. Ze ziet haar vader niet omdat hij naar het buitenland is verhuisd. Haar moeder krijgt een relatie met een oude jeugdliefde Robert. Al snel trekt hij bij hun in.  Als haar moeder plotseling overlijd is Robert de enige die nog voor Jolien kan zorgen. Robert vindt Jolien een prachtig model voor zijn modellen bureau. Samen met zijn partner heeft Robert andere plannen met Jolien. Kan Jolien hier onderuit komen? Kan ze nog ontsnappen van Robbert en zijn wilde plannen.  (Bron: Eline)


Leeftijd: vanaf 15 jaar
Uitgeverij: Pma
Jaar van uitgave: 2011

Recensie:
‘Zijn lens is nu gericht op mijn onderlichaam. Recht op mijn zwarte mini Sloggi slip. Ga je me zo fotograferen?’

‘Fotomodel gezocht’ is een erg spannend en meeslepend boek.  Vanaf het begin is het verhaal al spannend, waardoor je de concentratie niet verliest. Het verhaal wordt verteld vanuit Jolien en Robert. Je gaat mee in het verhaal en voelt hoe zij beiden op hun eigen manier tegen de situatie aankijken. Al snel leef je erg mee met Jolien, maar verder in het verhaal begrijp je ook de kant van Robert. De personages zijn tot op alle details beschreven, dit maakt ze herkenbaar.
Het verhaal heeft veel situaties die in deze wereld ook voorkomen. Denk maar aan de modellenwereld, vrouwenhandel, loverboys en criminaliteit. De schrijfster geeft de meiden een duidelijke boodschap mee. Pas op voor dit soort situaties die tot op de dag van vandaag nog steeds voorkomen.

Eline

Bekijk hier het interview met Aloka Liefrink ovet het boek !