De wind in de wilgen - Kennneth Grahame

samenvatting:
Kenneth Grahame (1859-1932) schreef dit verhaal om zijn zoontje Alistair te vermaken. Sindsdien hebben de avonturen van de kleine dieren uit het grote bos al vele generaties kinderen vermaakt - en hun ouders. In de karakters van Rat, Mol, Pad en hun vrienden herkennen we veel menselijke trekjes.

De wind in de wilgen is een van de leukste kinderboeken ooit geschreven. Samen met Alice in Wonderland en Winnie-de-Poeh behoort het tot het allermooiste van de Engelstalige kinderliteratuur. Janwillem van de Wetering schreef een nieuwe vertaling van dit klassieke boek.
(Bron: bol.com)

Leeftijd: Tot 12 jaar
Uitgever: Classic press
Jaar van uitgave: 2006

recensie:
Dit boek is een echte klassieker, alweer één in de categorie: 'die moet je gelezen hebben! In dit verhaal zijn eigenlijk twee verhalen met elkaar verbonden. De bekende avonturen van de mol, rat en pad met hun kanariegele caravan. En aan de andere kant is er het verhaal van het rivier leven. Dit is een leuk en krachtig boek, natuurlijk vooral als je van dierenverhalen houdt. Het boek is absoluut niet moeilijk geschreven en je vliegt echt door de pagina's heen. Het verhaal is origineel en boeiend tot de laatste bladzijde.

Eddie

Interesse in het boek gekregen? Hier kun je hem online gratis lezen! https://ia600403.us.archive.org/2/items/DeWindInDeWilgen/DeWindInDeWilgen.pdf