Zoek - Mats Wahl

Samenvatting:
De zestienjarige Hilmer Eriksson is verdwenen. Vermist. Zaterdagavond kwam hij niet aan bij zijn vriendin Ellen. Zowel Ellen als zijn ouders zijn doodongerust. Hilmer is geen jongen die gekke, onbezonnen dingen doet. Is het een ongeval? Of helemaal niet? Politierechercheur Harald Fors bijt zich in deze mysterieuze zaak vast. Fors ondervraagt klasgenoten, vrienden, personeel van de school, bewoners van het ingeslapen dorp. Niemand weet iets. Of zwijgt iedereen? Hilmer lijkt van de aardbol verdwenen. Onzichtbaar.

En niemand van hen zag Hilmer.
Bloedend op de vloer.
Zijn mond vol.
Bruine, vochtige bladeren.

Wat is er gebeurd? Het is iets vreselijks, dat staat vast. Wordt Hilmer op tijd gevonden? En wie is de dader? (Bron: bol.com)

Leeftijd: vanaf 13 jaar
Uitgeverij: Davidsons
Jaar van uitgave: 2005

Recensie:
Ik had dit boek in de eerste klas van de middelbare school al een keer gelezen en was toen heel enthousiast. Daarom heb ik hem nog een keer gelezen. Het is een echte detective. Je volgt het verhaal van een vermist persoon en de rechercheur van de politie (Fors) die hem moet opsporen. Het boek is geschreven door een Zweedse schrijver. Er zitten veel Zweedse namen (Söderström, Eriksson, Nordström) in die een beetje voor verwarring of moeilijkheden kunnen zorgen.

Er zit wel een aparte wending in het boek, daar moet je van houden. Ik vond het wel een erg leuke twist. Het was weer eens wat anders dan andere boeken, maar wat ik al zeg: daar moet je van houden. Als je van detectives/politieverhalen houdt, is dit boek echt een aanrader. Het boek is ook niet zo lang en wel heel spannend, dus je hebt hem zo uit! 

Mike