Pizzamaffia - Khalid Boudou

Samenvatting:

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en moet Brahim de leiding over het restaurant op zich nemen.

Niet veel later start oom Faris samen met Haas een eigen hippe pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een pizzaoorlog die met de allergekste middelen wordt uitgevochten en waarbij zelfs junks en een buikdanseres worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families. School, goede vrienden en zelfs zijn liefje Alice verdwijnen naar de achtergrond. Langzaamaan wordt het Brahim duidelijk dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld. (Bron: bol.com)

Leeftijd: vanaf 14 jaar
Uitgeverij: Lebowski
Jaar van uitgave: 2004

Recensie:
Dit is echt gewoon een leuk boek. Het is een aangrijpend en meeslepend verhaal over twee Marokkaanse families, waarin jaloezie, verliefdheid, familie-eer, wraakgevoelens en de vader-zoonrelatie centraal staan. Met veel inlevingsvermogen en humor geschreven. Prettig en vlot leesbaar boek. Er is ook film over gemaakt, dus die zou ik zeker kijken. Ik heb hem zelf nog niet gezien, maar ben wel van plan om hem nog te kijken.

Als je van humor houdt en een beetje spanning moet je dit boek echt lezen. Ik vond het wel meer een jongensboek dan een meisjesboek. Vanaf 14 jaar.

Mike

Wist je dat: er een film over het boek is verschenen?! Voor de link van de trailer klik je hier.