Metroramp in Zevenkamp – Ben de Raaf

Samenvatting:
In één ogenblik verandert de Rotterdamse wijk Zevenkamp in een rampgebied…
Wat aanvankelijk lijkt op het ontsporen van een metrotrein blijkt al snel een terroristische aanslag te zijn, waarbij de trein door een explosie ontspoorde. De aanslag wordt opgeëist door lieden die zich ‘de Plofstadgroep’ noemen. Roel Westland maakt deel uit van het rechercheteam dat op de zaak wordt gezet. Hij en zijn collega Vincent komen er in de eerste dagen achter dat de daders op het gebied van explosieven heel wat mans zijn. Er is echter ook sprake van onbenullig handelen en dat brengt de rechercheurs op het goede spoor. Het inrekenen van de daders lijkt een makkie te worden, maar…er moet nog heel wat gebeuren om te voorkomen dat voor 2600 passagiers van een cruiseschip een onbezorgde cruise in een nachtmerrie veranderd. (Bron: achterflap tekst van het boek)

Leeftijd: vanaf 12 jaar
Jaar van uitgave: 2006
Uitgeverij: MES

Recensie:
“De laatste vraag echoot na in zijn gedachten: Kan het een aanslag zijn?
Hier in Zevenkamp…?”

De twee rechercheurs Roel en Vincent verzamelen al snel informatie over mogelijke verdachten van de aanslag op de metro en welke springstof er is gebruikt. Een van de verdachten staat op het punt een nieuwe aanslag te plegen op een in de haven afgemeerd cruiseschip. Zullen de rechercheurs Roel en Vincent dit verschrikkelijke plan op tijd tegen weten te houden?

Het boek komt uit een hele reeks van politieboeken. In juli 2005 werd een aanslag gepleegd in de metro van Londen, dat is de aanleiding geweest voor de schrijver om dit boek te schrijven. Veel jeugd in Rotterdam reist met het openbaar vervoer en waren door de aanslagen angstig om met de metro te reizen. Metroramp in Zevenkamp in een spannend boek vooral voor jongens. Het boek is zo geschreven dat het voor jou als lezer erg herkenbaar is wat er in het verhaal allemaal gebeurt. Wat ik wat lastig vond is dat het in het boek veel politietermen en afkortingen worden gebruikt dat maakt dat je soms niet helemaal weet waar het over gaat. Buiten dat is het zeker een zeer spannend boek want weten ze de tweede aanslag te voorkomen?

Tamar

Wist je dat: het Algemeen Dagblad een artikel heeft geschreven over Ben de Raaf?! www.benderaaf.nl/docs/bp_007_002.pdf