Moordvrienden - Natasza Tardio

Samenvatting:
Milo is een jongen die zijn leven lang getreiterd en gepest wordt. In zijn vroege jaren door zijn vader, die op een gegeven moment weg is gegaan zonder ooit nog contact op te nemen en later door kinderen op school. 

Op de middelbare school zijn Jeffrey, Darrell, Kai en Cindy de ergste pestkoppen. Niet alleen wordt Milo regelmatig in elkaar geslagen, vernederd en uitgescholden, maar van al deze acties worden ook nog eens filmpjes en foto’s gemaakt en op het internet geplaatst. Tot de dag dat Finn bij Milo in de klas komt. Al snel raken de twee bevriend en de sterke en vreemde Finn zorgt ervoor dat de pesterijen stoppen. Milo komt er al snel achter dat Finn dieren opzet. Zo zou hij het konijn van zijn zusje levend hebben gevild en opgezet. 

Na een hond te hebben gedood, besluiten ze een stap verder te willen gaan en niet meer dieren, maar een vijfjarige jongen te ontvoeren. Ze martelen hem dood. Dit gaat Milo te ver en hij wil de vriendschap verbreken. Finn lijkt steeds gewelddadiger te worden en met geweren van zijn stiefvader gaat hij naar school en schiet een aantal mensen dood en pleegt vervolgens zelfmoord. 

Al snel komt de politie erachter dat Milo ook een rol speelt in de dood van de vijfjarige jongen en bij de schietpartij op school. Hij wordt uiteindelijk vrijgesproken, maar zou Milo toch een grotere rol hebben gespeeld bij de dood van het jongetje en de schietpartij op school? (Bron: bol.com)

Leeftijd: vanaf 14 jaar
Uitgeverij: Moon
Jaar van uitgave: 2012

Recensie:
Dit is één van de heftigste jeugdboeken die ik ooit heb gelezen. Echt enorm indrukwekkend. Het verhaal vanuit meerdere personen beschreven. Dus het ene hoofdstuk is Milo als ik-persoon aan het vertellen en het andere hoofdstuk bijvoorbeeld vanuit de moeder van Milo. Hierdoor blijft het spannend, omdat zij allemaal puzzelstukjes in het onderzoek zijn.

Je hoort tegenwoordig steeds meer van dit soort verhalen op het nieuws en het is daarom heel erg actueel en daardoor heel erg boeiend om te lezen.
Ik denk ook dat je na dit boek nog wel even nadenkt over wat je aanricht als je mensen pest.
Verder wil ik niet te veel verklappen, want je moet dit boek gewoon gelezen hebben!

Voor mij persoonlijk, staat dit nummer op nummer één van de gelezen boeken. Vanaf 14 jaar, maar ik zou hem gewoon lezen, ook als je onder de 14 bent en boeken niet snel eng vindt!

Mike