Koning van Katoren - Jan Terlouw

Samenvatting
De oude koning van Katoren is overleden en er is geen troonopvolger. De 17-jarige Stach moet van de zes ministers zeven moeilijke opdrachten volbrengen voordat hij koning kan worden.  (Bron: Eline)

Leeftijd: vanaf 12 jaar
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaar van uitgave: 1971

 


Recensie
"Het begint op een nacht, zeventien jaar geleden. Voor twee mensen was die nacht in het bijzonder belangrijk. Voor de koning van Katoren en voor Stach. Voor de koning was het de laatste nacht. Hij stierf."

‘Koning van Katoren’ is een fantasierijk boek voor jong en oud. Stach krijgt 7 leuk bedachten opdrachten van de ministers. Deze gekke opdrachten hebben toch allemaal iets met de realiteit te maken zoals vervuiling en geweld. Een grappig boek met veel gekke namen, plaatsen en onmogelijke situaties. Toch heeft het boek naast al deze fantasie een duidelijke boodschap dat maakt het leuk.

Het boek is af en toe ouderwets geschreven maar dit maakt het niet minder leuk om te lezen. Er zit een duidelijke lijn in het verhaal en er komt spanning in voor. Stach weet het onmogelijke, mogelijk te maken. Een boek waarbij je helemaal meegaat in de avonturen van de hoofdrolspeler!

Eline

Wist je dat 1: de Koning van Katoren in 1972 is bekroond met de Gouden Griffel?!
Wist je dat 2: de Koning van Katoren is verfilmd, het is een Nederlandse avonturen- en familiefilm uit 2012, geregisseerd door Ben Sombogaart?! Bekijk hier  de filmtrailer!