Krassen - Elle van den Bogaart

Samenvatting:
Als de moeder van Kars zelfmoord pleegt door een overdosis aan medicijnen te nemen, blijft hij achter met veel vragen en verdriet. Waarom heeft mijn moeder zelfmoord gepleegd? Kars krast met een steen krassen in zijn arm om op die manier zijn verdriet te verwerken. Samen met zijn vriendin gaat hij op onderzoeken waarom zijn moeder een eind aan haar leven heeft gemaakt. Hij komt erachter dat ze verliefd was op een andere man. Samen met zijn vriendin zoekt hij de man op die uiteindelijk heel aardig blijkt te zijn. De man wil hem graag helpen. Hierdoor komt Kars achter de waarheid en kan hij het een                                                                    plekje geven.  (Bron: Eline)

Leeftijd: vanaf 13 jaar
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Jaar van uitgave: 3e druk 2008 (1e druk 2004)

Recensie:
Een droevig verhaal over een jongen die zijn moeder verliest doordat ze zelfmoord pleegt. Het is een aangrijpend en meeslepend verhaal. Ook zielig omdat ik me niet kan voorstellen hoe het leven zal zijn zonder moeder. Mooi om te zien hoe Kars met zijn verdriet omgaat en dat dit niet de goede manier is.

Het boek bestaat uit korte hoofdstukken, dialogen en Engels brieven die makkelijk te begrijpen zijn. In het geheel is het boek makkelijk te lezen maar er gebeurd wel veel in het verhaal.  Doordat je wil weten hoe het verhaal af loopt en omdat je net als Kars erachter wil komen waarom zijn moeder een einde aan haar leven heeft gemaakt lees je het boek snel door. Doordat er spanning in dit droevige verhaal voorkomt maakt het, het lezen ervan toch leuk.

"Het is iets met je moeder, maar ik weet niet of ik het je moet vertellen. Ik denk dat je familie dat beter kan doen.’‘Wat is er met mijn moeder?’ had hij gevraagd.Wouters had hem met een bedroefd gezicht aangekeken en gezegd dat zijn familie het hem zelf moest vertellen. ‘Ze is toch niet dood?’ Had hij uitgeroepen. Wouters had niets meer geantwoord. Hij had niets meer gevraagd.Tijdens de rest van de rit naar huis had hij zich afgevraagd wat er gebeurd kon zijn. Ze kon niet dood zijn, maar wat dan wel?"

Vergelijkbaar met boeken van Carry Slee. Een aanrader voor iedereen die het niet erg vindt om over dit onderwerp te lezen!

Eline