Raak me dan, als je kan - Siska Goeminne

Samenvatting:
Na een vreselijke gebeurtenis, verhuist Rune, met haar moeder naar zee. Op haar nieuwe school ontmoet ze Simon. Ze blijken dezelfde interesse te hebben, de zee. Dagen en nachten zitten ze samen aan zee. Ze herkennen de pijn en verdriet in elkaar. Rune praat er graag over, maar Simon juist niet. Onzekerheden zorgen voor frustraties tussen de twee. Dan doet Simon iets wat Rune diep in haar hart kwetst. Is hun vriendschap en hun relatie nog te redden? (Bron: Eline)Leeftijd: vanaf 15 jaar
Uitgeverij: De Eenhoorn
Jaar van uitgave: 2012

Recensie:
"De stenen waren glibberig, maar hij bleef lopen. Zijn adem leek weg, zijn hart stokte, maar hij bleef lopen. Hij rende de zee in, en dook."

Ontroerend boek over twee jongeren die een hechte band met elkaar krijgen. Ze lijken veel op elkaar, ze herkennen het verdriet in elkaar, maar toch zijn ze heel verschillend. Rune is een meisje dat ondanks alle ellende positief in het leven staat. Simon ziet het juist helemaal niet meer zitten. De emotie en de gevoelens van de hoofdpersonages zijn in details beschreven waardoor je het echt meevoelt.

Een verhaal waarbij veel vragen niet gelijk beantwoord worden. De geheimen van Rune en Simon, de vreselijke gebeurtenis van de vader van Rune, vragen die pas later in het verhaal duidelijk worden. Het boek loopt verassend goed af, na de bijna fatale actie van Simon. Mooi verhaal over wat de liefde met je doet en hoe mensen voor elkaar leven.

Eline