Het groene vuur – Eva Raaff

Samenvatting:
Matthias heeft zich nooit thuis gevoeld in het dorp waar hij opgroeit. Op een dag krijgt hij de kans mee te reizen met een vriend van zijn ouders. Eindelijk zal hij meer van de wereld zien! Hij kan dan nog niet vermoeden dat zijn reis alles te maken heeft met een eeuwenoude voorspelling. Een voorspelling waarin hij zelf een grote rol te spelen heeft… (Bron: achterflaptekst van het boek)

Leeftijd: 12+
Uitgeverij: Ploegsma
Jaar van uitgave: 2006

Recensie:
“Wanneer de nacht licht is, en de dag in duister gehuld, dan wordt deze voorspelling vervuld. Geboren wordt een prins, tweemaal van koningsbloede die zal bepalen het kwade of het goed. Door hem zal heersen dag of nacht, aan licht of aan donker zal zijn de macht. Beide landen, tussen zee en veen, zal hij verenigen tot een.”

‘Het groene vuur’ is het eerste deel van de Taragon-trilogie, een reeks vol avonturen en spannende wendingen. Het verhaal begint met een voorspelling over een prins die geboren zal worden, tweemaal van koningsbloede. Eigenlijk zit het hele verhaal hier al in besloten, en het zou jammer zijn om iets te verraden, zo spannend was het boek. De prins waar deze voorspelling over gaat is de veertienjarige Matthias, die in het begin als onschuldige jongen met zijn ouders in Klaverdal woont. Dit boek leest als een trein, is spannend en zit boordevol avonturen en verrassende wendingen. Het is een heerlijk spannend verhaal, ook als je net als ik niet zo van fantasy houdt is het een goed boek om te lezen. Het is een verhaal dat je meesleept, een prima mix tussen realiteit en fantasie, met humor en romantiek. Zeker een aanrader!

Tamar

Wist je dat: je na het lezen van deel 1, ook echt deel 2 en 3 moet lezen!