Afblijven - Carry Slee

Samenvatting:

Melissa houdt van hiphop, het is haar droom om danseres te worden. Als ze mag meedoen in een videoclip, is iedereen razend enthousiast. Tijdens het dansen ontmoet ze Jim, hij geeft haar drugs, zodat ze haar onzekerheid kan verbergen. Dit gaat van kwaad tot erger. Ze slikt steeds vaker XTC en ze liegt tegen haar ouders en vrienden. Haar beste vriend Jordi is de enige die weet waar ze mee bezig is en hij probeert haar te helpen. Alleen Jordi wordt het misschien wel een keer zat, Jim begint Melissa te bedreigen en de clip komt er snel aan. Hoe gaat dit aflopen? (Bron: Bol.com)

Leeftijd: vanaf 13 jaar
Uitgeverij: Prometheus
Jaar van uitgave: 2003

Recensie:
“Je moet van die shit afblijven!” - Jordi

Een heel spannend boek over drugs, liefde en vriendschap. Carry Slee schrijft over keuzes, verleidingen en herkenbare gebeurtenissen waar iedere puber mee te maken krijgt. Je zal je dan ook vaak kunnen herkennen in één van de personages. Het boek leest heel makkelijk weg en is voor iedere puber leuk om te lezen. Carry Slee schrijft vlot en duidelijk. Ze gebruikt geen moeilijke woorden en maakt vaak gebruik van korte zinnen. Het verhaal is chronologisch geschreven en geschreven vanuit het hij/zij-perspectief.

Een aanrader voor iedereen. 

Mike

Wist je dat: Van het boek Afblijven ook een film  is gemaakt!? Erg leuk om de film te kijken als je het boek hebt gelezen, want dan krijg je een beeld bij het boek!