Wolf waakt in de nacht – Jan Postma

Samenvatting:
Arne en Paul Westra willen in hun vakantie wat geld bijverdienen. Met hun Duitse herdershond Wolf passen ze op huizen waarvan de bewoners op vakantie zijn. Een van die huizen is de oude boerderij van professor Jorritsma. De eerste nacht is het al direct raak. Een paar antiekdieven, die al een hele tijd actief zijn willen de schitterende oude klokken van de professor stelen. In de donkere nacht proberen de Neus en de Pom, twee meesterkrakers de buit onder de ogen van Wolf en de jongens weg te halen… (Bron: achterflaptekst van het boek)

Leeftijd: vanaf 10 jaar
Uitgeverij: Kluitman
Jaar van uitgave: 1983

Recensie:
“Kijk roept Paul, inbraaksporen bij de serredeuren!
“Hé ja, zegt Arne, ze hebben geprobeerd de serredeuren open te breken. Er zitten flinke beschadigingen in de deuren. Geen kleine jongens. Dit zijn beroepsinbrekers”

De Wolf boeken van Jan Postma is een hele detective serie. Het eerste boek kwam uit in 1980 en de laatste in 2008. Totaal zijn er 25 boeken waar je uit kan kiezen en kan lezen. Het boek draait om Wolf een grote Duitse Herdershond die samen met zijn baasjes een hoop meemaakt. In het boek dat ik heb gelezen merk je door het taalgebruik wel dat het boek al wat ouder is. Dat zie je ook aan de spelling van bepaalde woorden (zoals direct, met een K) Het maakt de boeken gelukkig niet minder spannend. Wel moet ik zeggen dat ik het verhaal een beetje voorspelbaar vond. Je weet aan het begin eigenlijk al dat het verhaal goed afloopt. Het boek is gelukkig wél leuk en ook spannend om te lezen. Jan Postma heeft een fijne schrijfstijl die zeker niet verveelt, op naar de 25 boeken?...

Tamar