De beschuldiging - John Grisham

Samenvatting:
Een brutale diefstal
Een onschuldige verdachte
Een nieuwe zaak voor de jonge advocaat Theo Boone

Theo Boone mag dan pas 13 jaar oud zijn, hij heeft wél verstand van de wet. Hij had alleen nooit kunnen bedenken dat hij zelf het slachtoffer zou worden van een misdaad. In Theo s kluisje op school worden gestolen tablets aangetroffen en natuurlijk wordt Theo ondervraagd door de politie. Theo is de enige verdachte. Wat als hij schuldig wordt bevonden? Wat gebeurt er dan met zijn droom om advocaat te worden? Theo zet alles op alles om samen met zijn oom Ike de echte misdadiger te vinden en zo zijn eigen toekomst veilig te stellen. Maar veel tijd heeft hij niet….

John Grisham is de schrijver van meer dan twintig boeken, waarvan er vele werden verfilmd. In zijn boeken en in zijn echte leven zet hij zich in voor mensen die er alleen voor staan of die niet de middelen hebben om voor zichzelf op te komen. Na De belofte en De ontvoering is De beschuldiging het derde deel in de Kid Lawyer-serie. (Bron: bol.com)

Leeftijd: vanaf 15 jaar
Uitgeverij: Bruna uitgevers
Jaar van uitgave: 2012

Recensie:
Het is even inkomen bij dit boek. Het begin is een tikje langdradig moet ik eerlijk zeggen, maar als je rond de 80e pagina zit wordt het echt spannend!! Dan word je echt meegesleept in het mysterie rond Theo. Hij weet dat hij onschuldig is en wil dus de echte misdadiger opsporen. Een heel tof boek. Theo raakt verzeild in een soort race tegen de klok, waardoor de spanning hoog oploopt. Het boek heeft korte hoofdstukken en is niet dik, dus je leest er zo doorheen. Als je niet zo van lezen houdt, kan je dit boek dus erg gemakkelijk lezen. Ik weet zeker dat je het dan een te gek boek vindt en meer van deze schrijver wilt lezen!

Ondanks het langdradige begin, is dit wel echt een goede thriller! Absoluut lezen als je van dit genre houdt! Ik vond het wel een beetje een jongensboek, sorry dames. 

Mike