Negen open armen - B. Lindelauf

Samenvatting:
De zusjes Fing, Muulke en Jes verhuizen steeds opnieuw. Deze keer komen ze in een huis buiten de stad terecht: 'Het huis van de negen open armen'. Een vreemd huis is het. Muulke weet zeker dat het vervloekt is, want al gauw stapelt zich ramp op ramp. De vondst van een grafsteen met een geheimzinnige inscriptie is het begin van een wonderlijke ontdekkingstocht naar het verleden...
(Bron: Bol.com)

Leeftijd: T/m 12 jaar
Uitgever: Querido
Jaar van uitgave: 2004

Recensie:

"Aan het einde van Sjlammbams Sahara stond een huis. We waren niet de eerste die er kwamen wonen of die het huis een naam gaven."

Keer op keer verhuizen de zusjes Fing, Muulke en Jes samen met hun 4 broers, oma en vader. Maar dit keer is er iets vreemds aan het nieuwe huis, er is namelijk een graf in de kelder. De zusjes komen iets duisters op het spoor waar hun eigen familie geschiedenis iets mee te maken heeft. Dit verhaal speelt zich af in Sittard in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Het verhaal wordt in eerste instantie verteld door de ik-persoon, in dit geval is dat Fing. Het is de auteur zeker gelukt om een geloofwaardige persoon neer te zetten, iedereen in het boek heeft zijn/haar eigenaardigheden waaraan je die persoon kunt herkennen. Alle gebeurtenissen in het boek zijn goed, duidelijk en bijna sprookjesachtig beschreven. Op de helft van het boek wordt het verhaal verteld door een derde persoon en maken we een sprong in de tijd. Wat dit nu te maken heeft met de geschiedenis van Fing wordt aan het eind van het verhaal overduidelijk.

Eddie
Meer weten over de schrijver? https://www.bennylindelauf.com/