Witte olifant - Sebastiaan Leenaert

Samenvatting:
Babu (12 jaar) is een Nepalese straatjongen die in armoede leeft. Hij wil tovenaar worden dus steelt hij samen met zijn vriend het toverboek van een oude tovenares. Hij gaat alleen naar Kathmandu en laat zijn vriend achter. In Katmundu verstopt hij het toverboek in een leegstaand huis.
Hij leert de toverspreuken te lezen en uit te voeren omdat de slechte demon Tundi hem dat verplicht. Babu groeit op als machtige tovermeester. (Bron: Eline)


Leeftijd: vanaf 12 jaar
Uitgeverij: Clavis
Jaar van uitgave: 2009

Recensie:
"Duizend armen en twintig alziende ogen? Wat een oudewijvenpraat. Maar ik weet wel beter."

In dit boek leef je mee met Babu die in een wereld leeft van armoede waar hij elke dag moet zien te overleven. Op een aparte manier lees je over het leven van de straatkinderen in Nepal.  Het is een magisch verhaal over tovenaren, goden en demonen, maar het verhaal speelt zich af in de werkelijke wereld.

Het verhaal is geschreven vanuit Babu (de ik-figuur) dit maakt het makkelijk om je in te leven in zijn leven en de gebeurtenissen die hij meemaakt. Ook komen er flashbacks voor in het verhaal. Dit brengt een beetje afwisseling tijdens het lezen maar hierdoor moet je wel verbanden kunnen leggen tussen wat verschillende tijden. Daarnaast heeft het boek heeft achterin een ‘verklarende woordenlijst’ wat erg prettig is omdat er woorden in het boek voorkomen die niet iedereen begrijpt of kent. In deze woordenlijst wordt uitleg gegeven over bijvoorbeeld volkeren in Nepal en Nepalese woorden.

Eline

Wist je dat: je een kijkje kunt nemen op de website van de auteur https://sebastiaanleenaert.com