De inwijding - Veronica Roth

Samenvatting:
Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen. (Bron: Bol.com)

Leeftijd: Vanaf 14 jaar
Uitgever: van Goor
Jaar van uitgave: 2012

Recensie:
"Ik kijk mezelf even aan. Vandaag is de dag van de persoonlijkheidstest die zal uitwijzen bij welke van de vijf facties ik het best pas. En morgen, tijdens de kiesceremonie, zal ik een besluit nemen over een factie. Ik zal een besluit nemen over de rest van mijn leven, of ik bij mijn familie blijf of hen i de steek laat."

De inwijding is zonder twijfel een boek waarbij je op het puntje van de stoel zit en bijna nagelbijtend de pagina omslaat. Je wordt compleet in de wereld van Tris gezogen, het ene moment juichend en het andere moment terneergeslagen. Soms lijkt het of de hoofdpersoon een beetje koud reageert, maar al snel begrijp je waarom dat zo is. Tris leeft in een wereld die er van uitgaat dat iedereen één kwaliteit bezit. Ze moet dus leren dat ze niet alleen moedig is maar ook egoïstisch kan zijn en zo nog veel meer verschillende karaktereigenschappen bezit. Iedereen die van Fantasy boeken houdt, moet dit boek gelezen hebben. Het leuke is dat als je deze uit hebt er nog twee delen op je liggen te wachten!

Eddie

Vind je dit boek leuk? Lees dan ook de hongerspelen!
Als je liever een film kijkt kan dat ook: https://www.imdb.com/title/tt1840309/