Obsessie - Joost Heyink

Samenvatting:
Paul is zanger in een band met nog drie andere jongens. Wanneer de jongens van de band hun eerste optreden hebben, ontmoet Paul het mooie meisje Kim. Hij raakt stapelverliefd op Kim en ze krijgen verkering. Paul komt er al snel achter dat Kim erg bezitterig is en dat hij alles moet doen wat zij wil. Hij maakt het uit. Kim blijft hem lastig vallen en doet er alles aan om Paul terug te krijgen. Paul leert een nieuw meisje kennen die heel lief voor hem is. Maar als Kim naar Paul toegaat om met hem te praten heeft ze hem een harde klap op zijn hoofd. Paul komt bij en zit vastgebonden aan een stoel. Kan Paul zich                                                         bevrijden en ontsnappen aan Kim? (Bron: Eline)

Leeftijd: vanaf 14 jaar
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Jaar van uitgave: 2e druk 2008 (1e druk 2002)

Recensie:

"Ik wil je wat zeggen. Maar ik durf het alleen te fluisteren.’ Ze gleed met haar wang langs die van Paul en raakte met haar lippen zijn rechteroor. Ze gaf er een zacht kusje op. En hapte. Ze beet met haar sterke tanden vol in Pauls oor en gaf een ruk."

‘Obsessie’ is een spannend boek over een meisje dat haar ex-vriendje blijft lastig vallen omdat ze hem niet wil loslaten. Ze stuurt hem dreigementen via de mail en via brieven en ze haalt gemene dingen bij hem uit. Hiermee hoopt ze hem terug te veroveren.

Een verhaal over de liefde tussen 2 jongeren. In dit verhaal gaat het niet over een ‘perfecte’ liefde, dit maakt het verhaal anders dan de meeste liefdesverhalen.

De spanning in het verhaal wordt goed opgebouwd. Het wordt steeds spannender waardoor je maar blijft doorlezen. Het einde van het verhaal is hierdoor heel erg spannend. Een voorbeeld van die spanning is bijvoorbeeld dat, aan het einde van elk hoofdstuk wordt verteld dat er iemand in het donker staat te schuilen. Je blijft je maar afvragen wie dat dan is.

Het verhaal is vanuit Paul geschreven. Dit vind ik persoonlijk minder leuk omdat hij een rustige en normale jongen is. Toch maakt dit het verhaal ook spannend omdat je niet weet wat er in het hoofd van Kim rondgaat en wat zij allemaal van plan is. Een echte aanrader als je van een spannend liefdesverhaal houdt!

Eline