Alleen - Ben Slingenberg

Samenvatting:
Jens verhuist samen met zijn moeder naar een flat in een andere stad. Op zijn vorige school was het niet meer uit te houden. Iedereen in de klas wist wat zijn vader had gedaan...
De eerste dag in de brugklas van zijn nieuwe school lijkt alles goed te gaan. Jens raakt bevriend met de doortastende Sophie en met Giel, die in een rolstoel zit en zich prima kan redden. Sterker nog, hij haalt er gevaarlijke toeren mee uit! Maar toch... Jens staat er alleen voor. Hij voelt zich onzeker en gespannen. Hij kan gewoon niet vergeten wat er is gebeur. En wat moet hij doen als ze er op zijn nieuwe school achter komen? Er zit een heel nieuwsgierige jongen in zijn klas! Jens wil er helemaal met niemand over praten, maar dat is eigenlijk niet vol te houden... (Bron: achterflaptekst van het boek)
 
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Uitgeverij: Callenbach
Jaar van uitgave: 2003
 
Recensie:
"Niemand op deze school weet iets van hem af en reken erop dat ze ook niks van hem en zijn vreselijke vader te weten zullen komen. Gewoon: Jens, samen met zijn moeder. Ze zullen niks vermoeden; zulke kinderen zijn er genoeg."
 
Veel hoef ik niet over dit boek te vertellen, Alleen is een boek waarbij het draait om het geheim van Jens. Wat heeft zijn vader gedaan dat Jens en zijn moeder naar een andere stad verhuizen? Je vraagt je af wat zijn geheim is dat het leven voor Jens zo moeilijk is geworden. Jens probeert uit alle macht zijn geheim, geheim te houden maar uiteindelijk komt het toch uit en blijkt hij echte vrienden te hebben. Het boek laat de gevoelens die Jens heeft goed en duidelijk zien. Al lezende kom je steeds meer te weten over het geheim van Jens en dat maakt dat je het boek blijft lezen. Je krijgt steeds net genoeg informatie om nieuwsgierig te blijven. Het verhaal heeft een serieus onderwerp maar gelukkig weet de schrijver de humor ook goed te gebruiken. Een boek met een eerlijk onderwerp en een fijn eind.
 
En wat dat geheim is? Daar zal je het boek toch echt zelf voor moeten lezen ;)
 
Tamar