Midzomernachtzee - Jan de Leeuw

Samenvatting:

Charlotte is onderweg. Ze lift van stad tot stad. Met maar één doel: ze moet en zal haar vriend Maarten vinden aan een Italiaans strand. Ze ontmoet een reeks vreemde reisgenoten: de flamboyante Alison, de knappe Ier Graeme en zijn zieke broertje Euan, een auto vol nonnen.
Alleen leren ze haar iets over verwachtingen en verlangens.
(Bron: bol.com)

Leeftijd: vanaf 14
Uitgever: Davidsfonds
Jaar van Uitgave: 2011

Recensie:
Ik vond dit een ontzettend goed boek. Het verhaal is pakkend en iedereen heeft wel eens gefantaseerd over een uitvlucht. Een herkenbaar verhaal en toch niet saai. Het verhaal is geloofwaardig en beschrijft de emoties van een vijftienjarig meisje. Het boek is simpel geschreven maar dit stoort niet. Het verhaal blijft spannend. Het verhaal verschaft inzicht in de wereld van een meisje en alle problemen die in deze leeftijdscategorie om de hoek komen kijken. Het boek is geschikt voor een breed publiek ongeacht het onderwerp. Het boek behandelt thema’s die min of meer door iedereen worden ervaren. Een echte aanrader voor jong en oud.

Ook als je het eigenlijk niet leuk vindt om te lezen is dit een aanrader. Het boek heeft maar 134 pagina's en het lijkt alsof Charlotte (de hoofdpersoon) iedere bladzijde een nieuw avontuur beleeft. Dit boek heb je  uit voordat je het doorhebt!

Eddie

Vond je dit boek leuk? De schrijver Jan de Leeuw heeft nog 3 boeken geschreven: Vederland, Het nachtland en Rode sneeuw