Eindelijke actie - Jacgues Vriens

Samenvatting:
Boris is net 15 jaar en heeft voortdurend met zijn ouders aan de stok. Zijn moeder wordt gek van hem en zijn vader vindt dat alle pubers een tijdje opgesloten zouden moeten worden. Maar Boris is van mening dat alle ouders die kinderen willen, eerst examen moeten doen waarbij hun opvoedkundige kennis streng wordt getest. Als zijn moeder een pakje shag onder zijn matras vindt, is het huis te klein. Hij had beloofd tot zijn achttiende niet te roken? Maar ja, Boris kon toch ook niet weten dat een matras een zomer- en een winterkant heeft en af en toe omgedraaid moet worden? 

Boris en zijn vrienden en vriendinnen hebben allemaal hetzelfde probleem: ouders met wie niet te praten valt. Na de zoveelste aanvaring besluit Boris dat het tijd wordt om iets positiefs te doen. Samen met zijn vrienden richt hij een actiegroep op dat protesteert tegen de bio-industrie. Als eerste daad willen ze een paar honderd zielige varkentjes bevrijden. Want het wordt hoog tijd dat er nu eindelijk actie komt…..(bron: bol.com)

Leeftijd: vanaf 13 jaar
Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf
Jaar van uitgave: 2007

Recensie:
Nou, dit is nou echt een boek over hoe het in de puberteit gaat en waar je mee te maken krijgt. Zeurende ouders, mooie dames, toffe maten en drank en drugs. Jacques Vriens begrijpt ons! Echt een verhaal dat zo waargebeurd had kunnen zijn. Het is echt vanuit de puber geschreven. Je weet precies hoe je ouders kunnen zijn. Ze denken dat ze het allemaal beter weten. Waar je wel achter komt is dat zijn ouders het misschien wel helemaal niet slecht bedoelen. Dus een wijze les zit er zeker in, dames en heertjes. Ik vond het verhaal dat Boris en zijn vrienden iets willen doen tegen de bio-industrie wel een tikje ongeloofwaardig. Dit is daarentegen wel een teken dat hij toch iets goed wilt doen voor de wereld.

Trouwens wel de saaiste kaft ooit, dus daar moet je maar even niet op letten!

Weer geschikt voor zowel jongens als meisjes, maar ik denk dat je als jongen de hoofdpersoon wat beter begrijpt. Dus ik zou zeggen: voor jongens vanaf 13 jaar.

Mike