Vlinders - Simone van der Vlugt

Samenvatting:
Zoë heeft haar draai gevonden op haar nieuwe school en vrienden gemaakt. Over haar paranormale gave heeft ze nog niemand iets verteld.
Op een dag wordt haar aandacht getrokken door een jongen. Hij is blond, groot en cool gekleed. Al snel blijkt echter dat niemand anders hem kan zien: hij is door een stel jongens op het schoolplein doodgetrapt. De daders zijn nooit gepakt. Nu zoekt hij contact met Zoë. Zij kan hem helpen de daders achter de tralies te krijgen.
Normaal gesproken kan Zoë met dit soort dingen bij haar moeder terecht. Maar haar vader en zijn nieuwe vriendin hebben net een baby gekregen en haar moeder heeft het daar moeilijk mee.
Zal ze haar nieuwe vrienden in vertrouwen nemen? (Bron: bol.com)

Leeftijd: 12+
Uitgeverij: Lemnisccaat
Jaar van uitgave: 2009

Recensie:
Dit vind ik misschien wel een van de meest bijzondere boeken die ik ooit gelezen heb. Ik geloof nooit echt dat mensen met paranormale gaven bestaan. Toen ik dit boek begon te lezen, veranderde dat wel een beetje. Dat klinkt misschien raar, maar ik ben er toch wel een beetje in gaan geloven.

Het moment dat Zoë erachter komt dat Olaf niet bestaat, was voor mij echt een enorme verrassing. Het gaf het boek ook meteen een andere wending. Het is natuurlijk afschuwelijk dat Olaf is doodgetrapt en dus niet meer leeft, maar het is wel heel erg mooi dat de daders nu door zijn hulp en de hulp van Zoë gepakt kunnen worden.

Mike