Hotel de grote L - Sjoerd Kuyper

Samenvatting:
Kos, een jongen van dertien, vertelt over de meest bizarre periode in zijn leven. Zijn moeder is drie jaar geleden overleden en zijn vader krijgt - net op het moment dat Kos het winnende doelpunt maakt in de kampioenswedstrijd - een hartaanval. Als vader in het ziekenhuis ligt,  dreigt het in het hotel dat hij runt behoorlijk in de soep te lopen. Kos probeert de zaak draaiende te houden, samen met zijn zussen: Libbie, de moederlijke oudste, gothic Briek die het liefst in haar muziek verdwijnt, en nakomertje Pel die in jurken van haar moeder rond fladdert. Maar hoe krijg je meisjes zo ver dat ze doen wat jij wilt en hoe komt het toch dat ze het steeds weer voor elkaar krijgen dat jij doet wat zij willen?

Als dan ook nog blijkt dat vader grote schulden heeft en sluiting dreigt voor het hotel, zit er maar één ding op: iemand moet Miss Noordzee worden, want daaraan is een flinke geldprijs verbonden. En laat Kos nou net het mooiste meisje van het stel zijn... Maar hij heeft stevige
concurrentie. Van Isabel. Het mooiste meisje van het heelal. Volgens Kos. (bron: bol.com)

Leeftijd: vanaf 11 jaar
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaar van uitgave: 2014

Recensie:
Het boek begint heel erg triest. De vader van Kos komt te overlijden en zijn moeder is al dood. De manier waarop de schrijver dit beschrijft is wel heel knap. Je krijgt er tranen van in je ogen. Nog knapper is dat na deze gebeurtenis er een heleboel humor in het boek voorkomt. Ook beschrijft de schrijver het gevoel van verliefdheid, dat iedereen herkent, heel beeldend. De hoofdpersoon is een jongen, je kan je heel goed inleven in hem. Eigenlijk vertelt Kos het verhaal, hij houdt een soort dagboek bij waar je naar luister. Je verveelt je geen moment met dit boek. Je leest het boek echt heel snel uit. De hoofdstukken zijn prettig en niet te lang en het boek zelf is ook niet zo lang. Absoluut een aanrader! 

Mike

Wist je dat: Op 14 februari  de musical ‘Hotel de grote L’ van Hofplein in première gaat?!
Een leuk weetje is dat de hoofdrol wordt gespeeld door mijn broertje (Cast A)! Klik hier voor kaarten!

Ook zal eind 2015 een film uitkomen over dit boek!